Bila sebut jer perkataan “gems” confirm berebut coiner nak tahu kan?

Sebelum ni saya ada share pasal 10 Projek Blockchain Terkini kat Tiktok saya, kalau anda masih belum tonton video tu boleh la usha – usha kat Tiktok saya tapi hati hati ya sebab ada Scammer yang buat beberapa fake akaun saya.
Kalau ada yang cuba add atau PM/DM anda tu maknanya fake akaun la sebab saya takkan DM/PM orang..lebih lebih ajak masuk skim pelaburan yang ntah apa-apa sebab saya takde buat apa apa skim pelaburan.

Baik, berbalik kepada topik kita..
Ini adalah 10 projek Fundraising yang telah tamat kutipan mereka pada 31 Okt lalu, yang mana saya lihat ada di antara porjek ni yang menarik perhatian saya dan mungkin ia juga boleh menjadi naratif terbaru dalam dunia kripto.

Boleh monitor projek projek ni kat akaun sosmed mereka, mungkin ini next Gems untuk incoming Bullrun.
Saya mulakan dengan tempat ke 10 :

 

10. Cicada $9.7Mil

Cicada ialah syarikat pengurusan risiko kredit dalam rantaian yang diasaskan oleh pasukan berpengalaman bekas profesional kredit beli dan jual. Pengasas bersama Cicada mempunyai kepakaran mendalam berkenaan pinjaman kripto (lending expertise). Cicada dibangunkan berikutan kejatuhan FTX, Cicada memudahkan pertumbuhan pinjaman institusi pada blok blok awam dengan membolehkan pemberi pinjaman mengambil bahagian pengurusan risiko dalam produk pinjaman bukan kustodian.

Cicada menyasarkan untuk membina produk kredit bukan penjagaan di atas Cambrian explosion dalam protokol pemulaan kredit berasaskan blokchain. Syarikat ini juga berhasrat untuk membawa kembali pinjaman yang bertanggungjawab ke ruang kewangan terdesentralisasi dengan memanfaatkan kontrak pintar, model risiko proprietari dan pertumbuhan dalam penggunaan stablecoin.

9.Triple-A $10Mil

TripleA ialah Syarikat Crypto Payments pertama yang telah memperoleh lesen Token Pembayaran Digital daripada Monetary Authority of Singapore (MAS)

TripleA membantu perniagaan meningkatkan hasil dengan mendayakan pembayaran dan pembayaran kripto, memberikan mereka akses kepada kuasa perbelanjaan pengguna mata wang kripto.

Dengan white-label, persediaan mudah, pengesahan segera, kadar pertukaran terkunci, penukaran masa nyata dan penyelesaian pembayaran kripto tanpa caj balik, TripleA memenuhi keperluan semua perniagaan. Ini termasuk pedagang e-dagang, peruncit, penyedia permainan, PSP, fintech, pasaran dan syarikat teknologi

8.Forge $11Mil

Forge ialah platform gaming pertama yang membolehkan pemain mengagregatkan kehidupan permainan dan pencapaian mereka ke dalam satu profil dan memperoleh ganjaran berdasarkan penyertaan mereka.

Forge bekerjasama dengan gaming developer, seperti X Y dan Z dalam tempoh beta, untuk membantu mereka menjangkau komuniti Forge dan memberi ganjaran kepada pemain dan ahli komuniti mereka yang paling bersemangat. Pemain yang menyertai Forge dan mengambil bahagian dalam komuniti akan berpeluang menerima bayaran terhad lencana pengasas edisi yang akan membuka kunci ciri khas dalam komuniti Forge dan pada perkhidmatan Forge.

 

7. smiXL $13.4Mil

smlXLPlatform perkhidmatan Intrastruktur Blockchain bertujuan untuk menjadikan komputer awam (rantaian blok) lebih mudah diakses dan difahami dengan membolehkan penerokaan dan penemuan. Tumpuan pertamanya ialah memberikan pemahaman yang jauh lebih jelas tentang semantik aktiviti blockchain, menjadikan data dan maklumat boleh diakses dan berguna kepada semua. Produknya termasuk evm.codes, tempat untuk pelanggan mencari opcode EVM atau ingin mengetahui tentang Mesin Maya Ethereum dan evm.storage, yang membolehkan pengguna meneliti dengan mendalam penyimpanan mana-mana kontrak pada blok blok Ethereum atau Avalanche.

6. Untangled Finance $13.5Mil

Platform Untangled ini membawakan beberapa perkara baharu antara protokol pemberian pinjaman RWA. Ia mempunyai enjin pembubaran terbina dalam yang mungkin melelong aset cagaran tertentu untuk meningkatkan kesihatan keseluruhan kumpulan jika ia berada di bawah ambang tertentu. Syarikat ini telah mencipta model penilaian kredit yang berpandangan ke hadapan yang memantau risiko mungkir masa depan peminjam. Protokol ini juga menawarkan mekanisme pengeluaran berasaskan lelongan untuk pelabur yang ingin keluar dari kumpulan lebih awal.

Untangled menyediakan infrastruktur untuk menjadi tuan rumah kumpulan kredit berasaskan blokchain, di mana pelabur – dalam kes ini, pelabur yang diperakui, firma dan organisasi autonomi terpencar (decentralized autonomous organizations – DAO) – mendepositkan dana untuk memberi pinjaman dan memperoleh hasil. Pendeposit menerima token ERC-20 yang mewakili kedudukan mereka.

5. Membrane Labs $20Mil

Matlamat Membrane adalah untuk menyatukan struktur pasaran crypto yang terputus-putus dengan membolehkan pengurusan portfolio merentasi mana-mana penjaga, bank fiat, pertukaran atau rangkaian penyelesaian. Setelah dipalamkan ke Membrane, pengguna kini mempunyai fleksibiliti untuk menyelesaikan transaksi menggunakan mana-mana dompet pilihan mereka dan memindahkan dana dengan lancar melalui ekosistem crypto.

Faedah tambahan sistem pengurusan pesanan Membrane ialah semua butiran perdagangan bersambung terus ke infrastruktur penyelesaian supaya pembayaran faedah, panggilan margin dan dagangan spot diambil kira – sehingga pecahan Bitcoin.
Ini menghapuskan keperluan untuk memasukkan alamat wallet penerima secara manual – membolehkan pengguna menggunakan alamat baharu untuk setiap transaksi jika mereka memilihnya.

4. Neon Machine $20Mil

Neon Machine ialah sebuah studio permainan yang berpangkalan di Seattle yang baru-baru ini telah mengumpulkan $20 juta dalam pembiayaan Siri A untuk pembangunan permainan penembak pengekstrakan berasaskan blockchain yang akan datang dikenali dengan nama Shrapnel.

Neon Machine terkenal dengan tumpuannya terhadap user-generated content, membolehkan pemain mencipta item permainan mereka sendiri menggunakan teknologi Shrapnel, yang kemudiannya boleh ditempa sebagai NFT. Permainan ini dibina di atas rangkaian kripto peribadi yang dibina di atas Avalanche, menyediakan kedua-dua permainan solo dan berasaskan pasukan. Neon Machine juga telah berkata bahawa ia berhasrat untuk melesenkan platform API pembangun Web3nya, GameBridge, selepas pelancaran.

3. SynFutures Protocol $24Mil

SynFutures ialah decentralized derivatives exchange (DEX) yang membolehkan sesiapa sahaja untuk menyenaraikan dan berdagang niaga hadapan (futures) dan faedah pada mana-mana aset. SynFutures memperkenalkan penyenaraian aset tanpa kebenaran dan menawarkan kepelbagaian pasangan terluas untuk dagangan.

Saya nampak kat sini macam senang jer scammer yang list coin untuk Rugpull,kan?

2. Blackbird $24Mil

Blackbird Labs ialah platform kesetiaan, keahlian dan pembayaran yang akan menggunakan perisian canggih untuk menghubungkan restoran terbaik dunia dan pelanggan mereka secara langsung dengan cara yang bermakna dan berterusan.

Pelanggan yang memasuki restoran yang mengambil bahagian boleh mengetik telefon mereka pada pembaca NFC (near field communication) untuk membuat keahlian Blackbird dalam bentuk NFT. Melalui perkongsian dengan syarikat Web3 Privy, pengguna boleh dengan cepat mendapatkan self-custody wallet dengan hanya menaip nombor telefon mereka. Apabila pelanggan terus melawat restoran yang mengambil bahagian, mereka akan memperoleh kredit dalam mata wang kripto – FLY, yang tidak lama lagi akan boleh ditebus untuk faedah seperti diskaun, hidangan istimewa atau akses kepada acara persendirian.

1. Blockaid $33Mil

Blockaid ialah tool keselamatan Web3 untuk menghentikan transaksi berniat jahat

Blockaid menawarkan dua penyelesaian keselamatan.

Yang pertama ialah Enjin Pengimbasan dAppnya, yang bertanggungjawab untuk meniru semua tindakan pengguna yang berpotensi dalam aplikasi terdesentralisasi (dApp) dan menentukan sama ada transaksi itu serta dApp itu sendiri berniat jahat atau tidak.

Penyelesaian kedua ialah Pengimbasan dApp Sandbox, yang mensimulasikan interaksi pengguna dengan selamat dengan dApp tanpa meletakkan sebarang aset pengguna pada risiko. Jika sebarang urus niaga dalam sandbox dikenal pasti sebagai berniat jahat, keseluruhan dApp ditandakan sebagai berniat jahat serta-merta, ini bermakna setiap pengguna yang dilindungi oleh Blockaid akan dilindungi daripada ancaman yang ditimbulkan oleh dApp berniat jahat ini.

.

Tu dia, cukup 10 projek kesemuanya…jadi pandai pandai la korang pilih projek mana yang korang rasa berpotensi untuk next Bullrun.

Penulisan ini hanyalah sekadar perkongsian dari sumber Google sahaja dan tidak boleh dijadikan sebagai nasihat pelaburan.

Kepada yang berminat untuk pelajari tentang Blockchain & Airdrop, boleh lah sertai Blockchain 101 & AirdropΒ  Meet Up kami :

πŸ’’ Blockchain & Airdrop 101 Meet Up πŸ’’

πŸ”»Tarikh : 25 & 26 Nov 2023 (Sabtu & Ahad) Face to Face (TBA)
πŸ”»Jam : 9pg – 5ptg
πŸ”»Tempat : Shah Alam (TBA)
.

🌟 Apa Yang Anda Dapat Dari Meet Up ini?

Meet Up ni ada 2 sesi iaitu secara Online dan Offline.

Dengan 1 Tiket, anda boleh bawak pasangan anda sekali ke Meet Up Offline

Dalam sesi Blockchain & Airdrop Meet Up ni, anda akan didedahkan dari A-Z berkenaan dengan dunia Blockchain :

πŸ‘‰ Bermula dengan cara pemikiran yang betul kepada memahami potensi dan peluang dunia Blockchain

πŸ‘‰ Dari pengenalan dan asas Blockchain kepada Pemahaman yang Mendalam

πŸ‘‰ Persediaan yang perlu ada untuk hadapi Bitcoin Halving dan next Bullrun

πŸ‘‰ Pelajari Kadeah Analisa Fundamental Blockchain Cara Kampung & Santai (Cap Ayam jer) tapi mampu pulangan yang lumayan

πŸ‘‰ Membina Portfolio yang tersusun

πŸ‘‰ Pelajari Kaedah yang telah terbukti berjaya melahirkan 17 orang jutawan Blockchain sejak diperkenalkan 2016.

πŸ’― BONUS ! πŸ’―
βœ…- Belajar Bagaimana Menjadi Seorang Airdrop Hunter dari seorang Real Airdrop Hunter
βœ…-Β Dapat Trading Journal (.xl)
βœ…- Support Channel Seumur Hidup

Lepas Meet Up ni dah tak perlu ke kelas Advance bagai dah, sebab anda sendiri dah boleh tahu mana mana satu projek bagus dan yang mana projek tak bagus!

Anda boleh tonton video feedback student kami di :

πŸ‘‰ https://t.me/TestimoniStudentMyCryptoversity
.

❌ Ini BUKAN Kelas Pelaburan, Skim Cepat Kaya, Nasihat Kewangan / Pelaburan. Ia 100% kelas Blockchain !

error: Content is protected !!