• Youtuber kripto Lark Davis senaraikan 7 sebab di Twitternya mengapa dia merasakan bullish pada ETH.
  • Sebabnya termasuk ETF ETH dan kemas kini baru untuk Ethereum 2.0.
  • Selain daripada peralihan kepada PoS (Proof of Stake) yang akan meningkatkan harga Ethereum, menurutnya.

Mengambil petunjuk daripada ‘bintang rock’ kripto Lark Davis, di sini kami memberi anda 7 sebab mengapa anda harus memegang Ethereum pada masa ini.  Youtuber yang popular itu baru-baru ini telah tweet senarai sebab, mengapa dia kekal bullish pada ETH.

Jadi, mari kita lihat senarai tersebut.

1. Kehadiran ETF Ethereum.

Dana Pertukaran Dagangan (Exchange Traded Fund) untuk Ethereum akhirnya ada di sini dan akan mendapat populariti dengan cepat. Yang pertama adalah Kanada, dan sekarang Brazil, telah meluluskan ETF Ethereum. Pada masa yang sama, banyak permohonan ETF Ethereum sedang menunggu kelulusan dari SEC, USA dimana setelah diluluskan, akan menghasilkan sejumlah wang besar masuk ke Ethereum.

2. Ethereum raja inovasi.

Tidak diragukan lagi apabila berkenaan dengan inovasi, Ethereum adalah raja. Ia mengetuai pengembangan terbesar, dan pelancaran pelbagai ciri lapisan 2 baru-baru ini sangat menekankan perkara ini. Uniswap, yang merupakan DEX terbesar di ETH, baru saja mengumumkan integrasi Optimisme untuk penskalaan.

3. Triple halving.

Setakat ini, inflasi tahunan ETH sekitar 4.5%. Apabila ETH menaik taraf ke 2.0, ia akan turun sekitar 0.5% sahaja. Ini sama dengan 3 Bitcoin halving! Ini jelas merupakan tanda bullish.

4. EIP 1559.

London Hard Fork EIP 1559 akan dilaksanakan bulan depan. Ia akan menghapuskan yuran yang dibayar untuk beberapa transaksi. Ini akhirnya akan menjadikan ETH menjadi mata wang deflasi.

Artikel lain: Dana Grayscale Investment Digital Large Cap (GDLC) Secara Rasmi Berdaftar dengan SEC

5. Proof of Stake.

Kemas kini yang paling dinanti-nantikan mungkin akan tiba pada tahun ini. Peralihan ke PoS akan mengubah ekonomi ETH dari ekonomi ‘mine and dump‘ ke ekonomi ‘stake and hodl‘. Salah satu sumbangannya yang paling penting ialah menghilangkan kritikan terhadap kesan persekitaran.

6. Permintaan Ethereum.

Jumlah ETH yang terkunci dalam kontrak staking 2.0 terus meningkat. Sebenarnya, lebih daripada 6.2 juta ETH dikunci dalam 2.0. Seiring dengan ini, bekalan di exchange terus rendah.

7. Ethereum mengatasi Bitcoin.

Sebagai contoh, Ethereum menjana 3X lebih banyak daripada Bitcoin setiap hari dalam rangkaian. Selain itu, Ethereum juga mencatat pendapatan yuran yang lebih tinggi daripada Bitcoin. Selebihnya, sementara Bitcoin mungkin menjadi wang masa depan, Ethereum dilihat sebagai teknologi masa depan. Pemikiran seperti itu secara global, boleh menyebabkan perubahan pilihan antara dua coin tersebut.

Memikirkan isyarat dan peristiwa yang akan datang ini, “sukar untuk tidak menjadi mega bullish pada ETH”, kata Lark Davis. Lakukan penyelidikan anda dahulu dan buat pelaburan dengan bijak.

Baca juga: Ethereum 2.0 – Apa Yang Kita Tahu Setakat Ini

error: Content is protected !!