Select Page

Selamat datang ke Akademi MyCryptoversity !

Anda Masih Baru Dalam Dunia Kripto & Blockchain?

Akademi MyCryptoversity merupakan platform perkongsian ilmu Kripto & Blockchain yang diberikan secara Percuma dan Berbayar kepada yang berminat untuk pelajarinya secara mendalami.

Misi kami untuk mendidik masyarakat mengenai potensi transformasi kripto & teknologi blockchain, kami menyediakan modul pelajaran yang tersusun rapi merangkumi konsep utama yang anda perlukan untuk memulakan perjalanan anda ke dunia kripto dan teknologi blockchain.

Anda Ingin Masuk ke Dunia Cryptocurrency?

Samaada anda mempunyai latar belakang kewangan atau tidak, pelaburan pintar adalah kemahiran penting yang diperlukan oleh semua orang. Pengurusan dan pertumbuhan aset adalah asas untuk meningkatkan kekayaan anda dan tidak kira berapa banyak pengalaman yang anda miliki, tidak akan terlambat (atau awal) untuk memulakan pembelajaran. Oleh kerana cryptocurrency terus mengukuhkan peranannya sebagai masa depan kewangan yang berpotensi, inilah yang perlu anda ketahui untuk memulakan.

 

Buat Homework Anda

Sebelum anda melakukan apa-apa, luangkan masa terlebih dahulu untuk penuhi minda anda dengan mengkaji apa itu cryptocurrency. Mulakan dengan asas; anda mesti mempunyai asas sebelum anda melabur. Fahami bagaimana teknologi blockchain berfungsi dan bertanggungjawab untuk mendesentralisasi pemindahan nilai melalui mata wang digital. Ketahui perbezaan antara ini dan bagaimana sistem kewangan terpusat berfungsi. Ketahui perbezaan antara cryptocurrency dan pilihan pelaburan tradisional. Tidak seperti bursa saham, cryptocurrency diperdagangkan di seluruh dunia setiap masa, menjadikannya sangat tidak menentu.

Selain itu dengan beribu-ribu cryptocurrency yang ada dipasaran untuk dilaburkan, anda mesti faham mana yang sesuai untuk anda. Contohnya, adakah anda cuba melabur untuk keuntungan jangka panjang atau pulangan cepat? Adakah anda sanggup menghabiskan ribuan ringgit atau sebahagian kecil simpanan anda?

Jawapan untuk soalan-soalan ini akan membentuk rancangan pelaburan anda dan semua orang harus mengetahui perkara ini sebelum memasukkan jari anda ke dalam dunia crypto. Kaji cryptocurrency yang ada, mulai dari yang bernilai sen-sen hingga ke harga mencecah ribuan ringgit bagi setiap coin dan cari lah yang sesuai untuk anda.

 

Ketahui Trend Pasaran

Daripada terus terjun menyelam ke pasaran dan menyediakan dompet crypto, pantau harga aset crypto yang ingin anda laburkan, dapatkan dahulu semua maklumat yang anda perlukan untuk memantau prestasi aset crypto yang anda minati. Simpan jurnal atau portfolio dan catat keputusan yang anda fikirkan dan ikuti harga semasa. Periksa carta sejarah dan analisa bagaimana harganya berubah, perhatikan sebarang corak antara yang telah melihat pulangan yang besar berbanding yang telah menyusut.

Pada penghujung hari, tujuannya adalah untuk mengembangkan pelaburan anda dengan memperkenalkan kedudukan tunai untuk aset crypto yang diharapkan dapat meningkat dari masa ke masa. Oleh itu, membeli pada setiap penurunan adalah salah satu strategi terbaik untuk mencuba mengembangkan pelaburan anda – tetapi bagaimana anda tahu bila harga akan meningkat lagi?

Jawapannya terletak pada menganalisis carta dan tetap mengetahui mengenai prestasi pasaran cryptocurrency.

Berita mengenai prestasi cryptocurrency tertentu dan pasaran secara keseluruhan tersedia dalam talian dan biasanya ramalan yang paling tepat mengenai bagaimana ia akan berlaku pada masa akan datang. Sekiranya harga agak tinggi, anda mungkin menjangkakan penurunan seterusnya dan sebaliknya, menunjukkan gelung maklum balas negatif pada harga yang juga terdapat di pasaran saham. Sebaik sahaja anda melihat pasaran cryptocurrency, anda sudah bersedia untuk mula melabur.

 

Mulakan Dengan Modal Kecil

Dengan setiap peluang pelaburan, peraturan emas ini mesti dipatuhi: jangan masukkan lebih banyak wang daripada yang anda sanggup rugi. Pepatah ini juga berlaku untuk dunia kripto lebih daripada industri lain, memandangkan seberapa cepat kedudukan tunai dapat menyusut. Bermulalah dengan sejumlah wang dan uji beberapa strategi yang anda anggap berjaya pada masa lalu. Laman web seperti Binance dan Kucoin adalah tempat yang bagus untuk mula menukar mata wang kripto, tetapi ketahui yuran yang dikenakan untuk setiap transaksi.
Setelah anda merasa cukup selesa, buat dompet crypto untuk memindahkan dan menukar Bitcoin dan cryptocurrency lain secara langsung. Buat beberapa dompet dan akaun untuk memastikan aset anda dipelbagaikan dan catat kata laluan anda untuk setiap kertas. Sekiranya prestasi anda terus maju dan bertambah selesa, baru lah anda boleh mula melabur lebih banyak.

 

Dapatkan Sumber & Rumuskan Rancangan

Internet dipenuhi dengan sumber percuma dan berbayar yang dapat membantu menyokong keputusan anda dan meningkatkan nilai portfolio. Di antara banyak laman berita dan penyedia maklumat, pastikan anda hanya bergantung pada sumber yang anda percayai dan boleh dipercayai. Langgang halaman berita crypto setiap hari dan sentiasa membaca trend dan persembahan pasaran untuk terus mengetahui kedudukan tunai anda sendiri. Walau apa pun, anda masih harus membuat rancangan bila untuk mengambil keuntungan dan bila untuk tidak melabur. Memilih untuk tidak melabur sama pentingnya dengan membeli penurunan harga. Selagi anda terus membaca dan memantau pasaran menggunakan sumber dalam talian, anda akhirnya akan menjadi berpengetahuan dan berjaya melabur di pasaran kripto.

….

Cryptocurrency masih dalam peringkat awal perkembangan, jadi jangan merasa tertekan untuk memasuki ruang dengan cepat. Oleh kerana gangguan dan penciptaan industri terus berlaku akibat kemunculan cryptocurrency, adalah masuk akal dan munasabah untuk anda melibatkan diri anda sekarang sebelum menjadi kejayaan kewangan seterusnya.

Akhir sekali, jika anda ingin mendapatkan bimbingan yang berterusan, mendalami ilmu crypto, menjadi seorang Coiner yang berilmu, berjaya dan jutawan seperti bebrapa orang pelajar MyCryptoversity. Anda boleh sertai circle komuniti pelajar Akademi MyCryptoversity  di pimpin oleh tenaga pengajar yang berpengalaman didalam cryptocurrency dan asas blockchain sejak 2015.

Testimonial Student MyCryptoversity

"Saya hadir ke kelas Mycryptoversity setelah perhatikan perkongsian cikgu Mayee Nazrich di channel Telegram dan page facebook MyCryptoversirty. Dah banyak saya ikuti seminar/talk berkenaan bitcoin dan blockchain, tapi apa yang cikgu Mayee sampaikan sangat mudah difahami dan saya rasa komprehensif. Kita akan diajar berkenaan asas blockchain, seterusnya pemahaman berkenaan teknologi cryptocurrency. Pemahanan inilah yang sebenar-benarnya jadi asas untuk berjaya dalam bidang cyrpto. Dan semestinya telah ubah mindset saya, bukan hanya trader (baik intraday mahupun weekly trader) tapi investor sebenarlah yang lebih santai, dan lebih masyuk dan lebih berilmu sebab memahami fundamental di sebalik aset digital yang dimiliki. Terima kasih cikgu, halalkan ilmu untuk kami. InsyaAllah, sama-sama berjaya."

Testimonial Item

Hidayat Muhamad

"Syukur alhamdulillah, tq cg mayee the great cg kripto in malaysia n world..Januari join kelas, 18/1 start first coin buy hold x sangka grow 728% yg coin² lain pn dh grow lebih 100% (dlm tempoh 3 bln je btc grow, aamin²). Cg tq byk² ats ilmu anugerah dr allah swt kmahiran n kpakarn yg x nilai dlm bidang kripto.
Alhamdulillah rzeki ank² modal kena skim scam dh cover bila msuk kels cg, syukur sgt² 🤲🤲🤲
Kami trpaksa beraya sakan thn ni, drpd org d luar sana duit abis kt scam joinlh kelas, anda akn tau kberaktn pd masa depan, sayangi duit anda 💞💞💞" #biarpoketkosongtapiwalletadakripto

Testimonial Item

Rudziah Abu Hassan

Shah Alam

"Alhamdulillah, pertama sekali syukur kepada Allah S.W.T kerana digerakkan hati saya untuk join kelas #beranikripto2021 Cikgu Mayee pada bulan Januari yang lalu. Walaupun berbekalkan modal yang kecil & terhad portfolio saya dah berjaya capai profit sehingga 500%-600% pada hari ini. Banyak Ilmu & strategi yang Cikgu Mayee ajar & dedahkan tentang dunia kripto ni. Tidak lupa juga rakan-rakan di dalam circle yang saling support & bantu untuk sama2 berjaya. Kepada yang masih mencari di mana untuk belajar pasal kripto @ aset digital ni, anda berada di tempat yang betul. Percayala yuran yang anda bayar adalah terlalu kecil berbanding nilai yang akan anda dapat"
#DukKampungTakpeJanjiAdaCrypto
#disinilahirnyajutawankripto

Testimonial Item

Mohd Sharizzat

"Saya batch December 2020. Sebelum ni hampir setahun saya membaca tulisan tuan guru Mayee Nazrich. Pembacaan bertambah semenjak PKP dilancarkan. Daripada zero saya belajar sikit demi sedikit.Saya memberanikan diri buka akaun dan mula invest. Mula- mula- sembunyi daripada pasangan. Dari hari ke hari nampak ' grow' . Saya ajak suami. sampai hari ini kami terus tingkatkan dan jadi Hodler. Kami tak trading tapi buat weekly DCA . Apabila kita berguru banyak benda yang kita perolehi.Ilmu kripto ni luas. Saya pun tidak menyangka boleh tahu banyak istilah berkaitan lebih-lebih lagi apabila berada dalam circle yang saling menyokong. Kini saya dan suami sudah mempunyai 6 portfolio. Tak banyak tapi telah bermula. Ada port yang telah untung 1000%. Kepada semua yang masih teragak agak, masih belum terlambat. Perjalanan jauh bermula dengan langkah Pertama. Jom kripto.!"

Testimonial Item

Anita Soga

"3 benda ni diperlukan utk semua org yg nk mahir ttg sesuatu perkara:
1. Ilmu asas sampai advance.
2. Guru yg berpengalaman. Bukan cakap kosong dan hanya teori tapi dah lalui pelbagai cycle dlm bidang yg ingin diceburi dan guru yang sentiasa upgrade ilmunya dari semasa ke semasa sesuai dgn keadaan terkini.
3. Praktikal sampai faham ilmu yg diajar.
Semua perkara ini ada pada tuan Mayee Nazrich. Pegilah berguru dgn beliau. Tak sesat. All covered. In sha Allah.
100%, 200%, 1000% profit. Sy dah tgk semua tu dlm portfolio sy."

Testimonial Item

Zuraidi Zainol Alam

Pakej Keahlian Circle MyCryptoversity

Z

Pakej Airdrop Rm199

  • Akses Nota Cryptocurrency & Blockchain 101
  • Akses Channel Circle MyCryptoversity
  • Akses 24jam Grup Support via Telegram (1 bulan)
  • Keahlian 1 Bulan
Z

Pakej Token Rm399 [Online 26jun - 31 Dis 2021]

  • Akses Nota Cryptocurrency & Blockchain 101
  • Akses Video Tutorial
  • Akses Channel Circle MyCryptoversity
  • Akses 24jam Grup Support via Telegram
  • Akses Sesi Webinar
  • Keahlian Tamat 31 Dis 2021
Z

Pakej Crypto Rm599 [Online 26jun 2021 -30jun 2022]

  • Akses Nota Cryptocurrency & Blockchain 101
  • Akses Video Tutorial
  • Akses Channel Circle MyCryptoversity
  • Akses 24jam Grup Support via Telegram
  • Akses Sesi Webinar
  • Keahlian 12 Bulan

Kelas Cryptocurrency & Blockchain 101 [26 Jun 2021 ]

 

  • Online via Google Meet
  • Kelas penuh 1 hari (10am – 5pm)
  • Konsultasi & Bimbingan penuh via Grup Telegram selama 1 bulan (Rm199)
  • Konsultasi & Bimbingan penuh via Grup Telegram sehingga 31 /12 / 2021 (Rm399)
  • Konsultasi & Bimbingan penuh via Grup Telegram sehingga 30 /06 / 2022 (Rm599)
  • Berminat? Sila Text Nama Penuh, No Phone, Emel, Link FB/IG ke Admin @Blockversity
error: Content is protected !!