Bursa Saham Sasional Filipina, PSE, mengatakan cryptocurrency adalah “kelas aset yang tidak dapat kita abaikan lagi.” PSE selanjutnya mengatakan bahawa perdagangan cryptocurrency “harus dilakukan di PSE,” memandangkan perlindungan infrastruktur dan perlindungan pelaburnya.

Bursa Saham Filipina (PSE), dilaporkan mengintai perdagangan cryptocurrency. Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Ramon Monzon pada hari Jumaat mengatakan bahawa PSE harus menjadi platform pertukaran aset kripto, CNN Filipina melaporkan pada hari Jumaat.

Memerhatikan bahawa perkara itu dibincangkan dalam mesyuarat pengurusan atasan dua minggu yang lalu, Monzon berkata, “Ini adalah kelas aset yang tidak dapat kita abaikan lagi.” Dia dipetik sebagai berkata:

Sekiranya perlu ada pertukaran untuk cryptos, ia harus dilakukan di PSE. Kenapa? Yang pertama, ini kerana kita mempunyai infrastruktur perdagangan. Tetapi yang lebih penting, kita akan dapat perlindungan keselamatan pelabur terutama dengan produk seperti crypto.

 

Beliau menjelaskan bahawa banyak orang tertarik dengan cryptocurrency “kerana turun naik.” Namun, dia memperingatkan bahawa “Kekayaan instan juga kemiskinan segera.”

Ketua bursa saham PSE menjelaskan lebih lanjut: “Sayangnya, kami tidak dapat melakukannya sekarang kasi wala pa tayong peraturan dari regulator eh (kerana kami belum ada peraturan dari regulator),” menurut penerbitan itu. Dia juga berpendapat:

Bursa Saham Filipina Memperdagangkan Mata Wang Cryptocurrency – Mengatakan ‘Ini adalah Kelas Aset yang Kami Tidak Boleh Abaikan Lagi’

Kami menunggu peraturan dari Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) mengenai bagaimana perdagangan aset kripto atau digital akan ditadbir.

Setakat ini Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), bank pusat Filipina telah mendaftarkan 17 penyedia perkhidmatan pertukaran cryptocurrency.

Bank pusat menetapkan garis panduan baru untuk penyedia perkhidmatan aset crypto pada bulan Januari setelah melihat “pertumbuhan yang dipercepat” dalam penggunaan cryptocurrency dalam tiga tahun terakhir. “Sudah tiba masanya kita memperluas ruang lingkup peraturan yang ada untuk mengiktiraf sifat inovasi kewangan yang terus berkembang ini dan menetapkan harapan pengurusan risiko yang setimpal,” – BSP.

“Aset VET simpnn longterm. Jan 2021 msuk kels MyCryptoversity.com – since 2016 , abis kels buy coin VET dpt free agi coin VTHO. Still profit until today lebih 200% aritu dh cecah 1000% rezeki yg x d sangka² dlm masa 2 bln aje. Now hold n staking VET kt binance dpt free coin VET 💃💃💃. Era kripto kita pn nk join trpaksa kaya teruk next halving…dulu dh trlepas la ni x nk ktinggaln. Jom³ bljar cari ilmu ngn cg Mayee Nazrich 👍👍👍💪💪💪🥰🥰🥰

Rudziah Abu Hassan

Agak agak BursaMalaysia akan intai juga tak cryptocurrency ni?

Apa pendapat anda?
Cer komen skit

 

<<< Back

 

error: Content is protected !!