Pemilik Dallas Mavericks (American Professional Basketball) Mark Cuban, mengatakan bahawa dia akan mengeluarkan token (NFT) yang tidak mudah tertipu sebagai tiket untuk permainan pasukannya musim ini.

Sebagai aset digital yang unik, termasuk pelbagai bentuk seni dan budaya digital, NFT diwakili oleh kod yang direkodkan pada buku besar digital blockchain, yang merekodkan transaksi dan dengan demikian, memungkinkan pengesanan pemilikan dan kesahihannya.

Tiket dan Royalti Mavericks NFT

Persoalannya bukan jika Mavericks akan menggunakan NFT untuk mengeluarkan tiket permainan, tetapi bila, Mark Cuban memberitahu Gary Vaynerchuk dalam podcast.

 

 

“Kami akan mula melakukannya musim yang akan datang ini, di mana kami akan mengeluarkan NFT setelah anda memilih tiket anda di Ticketmaster atau apa sahaja,” kata Cuban.

Menurutnya, mengeluarkan NFT sedemikian rupa, memungkinkan mereka membuat nilai yang berkaitan untuk tiket Mavericks dan terus menambahkannya.

“Tidak ada batasan untuk nilai yang dapat kita tambahkan,” kata Cuban mengenai rancangan tiket NFT nya yang akan membolehkan bukan sahaja peminat Mavericks membeli tiket dan menjualnya semula tetapi juga memungkinkan pasukan untuk terus membuat royalti pada mereka.

 

Mark Cuban Dan NFT

Rancangan Cuban untuk meningkatkan pendapatan tiket Mavericks dengan NFT bukanlah pertama kali bagi dia dalam permainan NFT.

Cuban sudah membuat pelaburan strategik di platform agregator data NFT CryptoSlam dan mula membina galeri dalam talian untuk pengumpul NFT di mana mereka dapat memaparkan token mereka yang paling dikagumi.

Baru-baru ini, dia melabur dalam startup genius NFT yang kini mempunyai beberapa projek NFT, termasuk music-oriented Gaia, comic-focused Sidekick, cannabis-inspired Cryptobuds, and Bitcoin  themed Bitcoin Origins.

Musim yang akan datang kelihatan baik untuk NFT, bagaimana Mavericks akan melakukannya? Kita nantikan.

 

Sumber: https://cryptoslate.com/dallas-mavericks-may-issue-nft-tickets-next-season-mark-cuban-says/

 

 

error: Content is protected !!