Ambil Wang Kerajaan Percuma dan Beli Bitcoin

Robert Kiyosaki, pengarang buku popular “Rich Dad Poor Dad,” bercakap tentang kematian US Dollar dan bagaimana seseorang perlu mengambil wang percuma yang diberikan kerajaan dan membeli bitcoin. Penulis terlaris juga menjelaskan kos wang secara percuma.

Posting di akaun Twitternya yang mempunyai lebih dari 1.3 juta pengikut, dia menulis pada hari Sabtu lalu yang berbunyi : “Kematian dolar. Orang yang terdesak untuk mendapatkan wang. Sangat sedih. Jika [kerajaan] memberi anda wang percuma, bawa ia lagi membelanjakannya dengan bijak. Jangan simpan. Beli emas, perak, bitcoin. Dolar sudah mati. “

Rich Dad Poor Dad adalah buku terbitan tahun 1997 yang dikarang oleh Kiyosaki dan Sharon Lechter. Lebih 32 juta buku telah dijual dalam 51 bahasa di lebih daripada 109 negara. Ia telah berada di Senarai Penjual Terbaik New York Times selama lebih dari 6 tahun. Buku ini mengajarkan pentingnya celik kewangan, kemerdekaan kewangan dan kekayaan hartanah melalui pelbagai kaedah, seperti melabur dalam hartanah dan memiliki perniagaan sendiri.

Ini bukan kali pertama Kiyosaki menyokong Bitcoin. Pada bulan Ogos 2018, beliau mengumumkan bahawa “Dolar AS adalah penipuan,” sambil menambah bahawa “dolar adalah roti bakar kerana emas dan perak dan wang siber akan mengeluarkannya.” Beliau juga disebut sebagai berkata: “Dolar AS telah hilang … Pada tahun 2000 terdapat satu mata wang, Dolar AS. Ia dipanggil mata wang rizab dunia … dan kemudian datang bitcoin atau cybercurrency. “

Kos Wang Percuma

Tweet Kiyosaki pada hari Sabtu lalu yang menyokong Bitcoin adalah salah satu dalam siri yang bertindak balas kepada Program Perlindungan Paycheck kerajaan A.S. (PPP), yang menjanjikan $ 350 bilion kepada perniagaan kecil yang terjejas oleh pandemik koronavirus. “Usahawan biz kecil menawarkan gaji untuk pekerja secara percuma,” .

Manakala tweet beliau pada hari Khamis, sehari sebelum program itu dijangka berjalan secara langsung, berbunyi. “Contoh. Jika gaji syarikat selama 8 minggu [jumlahnya] $ 1 juta, bank akan memberi [$ 1 juta] pinjaman. Tidak perlu membayar balik. Usahawan menang lagi. Sosialisme untuk kaya. “ Semasa tekanan ini kebanyakan orang mahukan wang percuma, termasuk dirinya sendiri, Kiyosaki mempersoalkan, “Apa harganya wang percuma?” Kiyosaki juga bertanya kepada pengikut pengikutnya bagaimana wang percuma boleh memusnahkan dolar A.S.. Dia juga menjelaskan bahawa dengan definisi, “Wang adalah idea yang disokong oleh keyakinan yang mewakili kerja yang benar-benar dilakukan dan boleh ditukar.”

Penulis Dad Rich Poor Dad menyimpulkan: “Membayar orang tidak bekerja boleh menghancurkan keyakinan dalam matawang kerajaan dan sebagai pertukaran matawang. Percayalah kepada emas dan perak (Gods money) dan matawang kripto (peoples money.)

Klik Photo Untuk Maklumat Lanjut

Apa pendapat anda tentang nasihat Kiyosaki untuk membeli bitcoin? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Sumber : https://news.bitcoin.com/rich-dad-poor-dad-robert-kiyosaki-bitcoin/

Klik juga Ramai Yang Tidak Tahu Bitcoin Boleh Dibeli Dengan Serendah RM3

Jika anda berminat untuk Setup Portfolio Bitcoin & Cryptocurrency atau Kelas Crypto Online, boleh text admin

Pautan :

Video :

error: Content is protected !!