Secara Ringkas

  • MicroStrategy telah mengumumkan pembelian lebih dari 16,000 Bitcoin.
  • Pembelian adalah sebahagian daripada strategi pelaburan cryptocurrency syarikat yang lebih luas.
  • Sehingga kini, firma itu telah membelanjakan lebih dari $ 400 juta untuk Bitcoin.

 

Microstrategy, sebuah firma perisikan perniagaan, telah berjaya memperoleh 16,796 Bitcoin lagi semalam, dalam strategi melabur lebih banyak dalam cryptocurrency. Pelaburan ini berlaku setelah syarikat itu membuat pelaburan awal yang besar dalam Bitcoin bulan lalu.

“Pada 14 September 2020, MicroStrategy menyelesaikan pemerolehan 16,796 bitcoin tambahan dengan harga agregat $ 175 juta,” kata Michael Saylor, CEO MicroStrategy dalam tweet beliau.

Pada bulan Ogos, MicroStrategy mengumumkan pembelian 21,454 Bitcoin, dengan harga USD $250 juta. Pengambilalihan syarikat itu sejajar dengan strategi pelaburannya, yang menggambarkan Bitcoin sebagai aset kelas yang unggul. (rujuk : europeworldnews.com)

“Sehingga kini, kami telah membeli sejumlah 38,250 bitcoin pada harga pembelian agregat USD $425 juta, termasuk yuran dan perbelanjaan,” tambah Saylor dalam tweetnya.

Pada tahun 2012, Saylor menulis mengenai Mobile Wave, yang membincangkan kesan pengkomputeran mudah alih terhadap perniagaan dan politik. Firma itu kemudian dilaporkan berputar pada apa yang digambarkan sebagai Gelombang Maya, yang melibatkan “dematerialisasi produk, perkhidmatan, dan proses yang cepat yang dimungkinkan oleh kemajuan teknologi dan menjadi pemangkin oleh krisis COVID.”

Perolehan Bitcoin terbaru ini dipandu oleh keyakinan syarikat bahawa Bitcoin diciptakan untuk berjaya dalam abad ini. “Bitcoin adalah emas digital – lebih keras, kuat, lebih pantas, dan lebih pintar daripada wang yang sebelumnya,” kata Saylor lagi.

Sebagai tambahan, Saylor menyifatkan Bitcoin mempunyai pelbagai ciri menarik, termasuk penerimaan global, pengiktirafan jenama, ketulusan, tahap keselamatan dan daya hidup ekosistem.

Sejak pendamik COVID-19, kita dapat lihat semakin hari semakin banyak pelabur institusi sudah mula mengumpul Bitcoin dan aset crypto lain. Ini menandakan crypto adalah bukan sebarang aset, terutamanya Bitcoin.

Baca juga :

👉 Pelabur Tradisional beralih ke pelaburan Crypto

👉 Laporan Bombshell – 36% pelabur institusi sudah memiliki aset crypto

👉 83% pasaran Bitcoin dikuasai oleh Pelabur Institusi

Berdasarkan laporan laporan diatas, pada pendapat admin, 5-10 tahun dari sekarang cryptocurrency akan menjadi aset yang penting didalam dunia kewangan dan kehidupan manusia. Lihat saja pasaran Bitcoin, 10 tahun lalu aset ini langsung tidak dipandang oleh institusi kewangan dan pelabur institusi, tetapi hari ini oleh kerana ciri-ciri keselamatan yang ada dalam teknologi Blockchain (enjin Crypto), 83% pasaran Bitcoin di pegang oleh mereka (stakat Q1, 2020)

Apa pendapat anda? sila berikan komen di bawah.

Jika anda berminat untuk setup Portfolio Crypto, boleh hubungi admin Di Sini >>>

<<< Back

error: Content is protected !!