Harga Bitcoin telah mencapai paras tertinggi yang baru iaitu $12,470, pasarannya (market cap) kini lebih tinggi daripada mata wang fiat Bank of America (BoA) dan New Zealand Dollar (NZD).

Bitcoin reach new high

Oleh kerana Bitcoin mendapat lebih banyak sokongan daripada pelabur buat kali pertama, permodalan pasarannya (market cap) telah meningkat setelah penilaian pasaran Bank of America, meletakkan cryptocurrency terkemuka (Bitcoin) dalam jarak yang cukup tinggi dari PayPal.

Menurut data AssetDash pada saat penulisan ini, kapitalisasi pasaran Bitcoin (BTC) semasa berada di atas USD $226 bilion, meningkat 3.2% dalam 24 jam terakhir. Sementara itu, cap pasaran Bank of America (BoA) telah jatuh lebih dari 2% hari ini menjadi USD $224.4 bilion. Tingkah laku menaik dari Bitcoin dan sedikit penurunan BoA ini bermaksud laman web analitik menjadikan BTC sebagai aset paling berharga ke-25 dengan permodalan pasaran, tepat di belakang PayPal pada USD $230 bilion.

Walau bagaimanapun, Bank of America (BoA) bukan satu-satunya institusi berasaskan fiat yang ketinggalan aset kripto hari ini, yang mencapai paras tertinggi $12,470 setiap tahun. Menurut FiatMarketCap, laman web yang mengesan kenaikan BTC berbanding mata wang fiat utama, menyatakan bahawa had pasaran Bitcoin kini meletakkannya lebih tinggi daripada dolar New Zealand.

Bitcoin kini mendahului anggaran laman web untuk jumlah NZD yang beredar sebanyak 346.4 bilion, atau kira-kira $227 bilion. Ini akan menjadikan Bitcoin sebagai mata wang yang paling berharga ke-34 dari semua mata wang fiat.

Apa pendapat anda?
Tinggalkan komen anda di bawah ini, kami sedia mendengar komen anda.

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda, kongsikan trade ideal ini dengan rakan-rakan lain agar mereka juga mendapat manfaat.

Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

Jika anda ingin mengikuti perkembangan semasa Crypto, boleh ke Telegram Channel Nattas Bitcoin & Crypto Community atau jika mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan Crypto atau ingin belajar mengenai Crypto, boleh lah hubungi admin.

Saya doakan semoga anda menjadi seorang Coiner yang berjaya suatu hari nanti, Insya Allah.

Klik juga :

Gambar : Google

error: Content is protected !!