Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada followers Mycryptoversity yang dirahmati Allah, dalam segmen kripto kali ini Dini akan kongsikan berkenaan dengan potensi crypto ..

Wall Street mungkin telah memasuki pasaran kripto sejak beberapa tahun kebelakangan ini – termasuk pelancaran niaga hadapan bitcoin ETF (Futures) dan pelabur institusi juga melompat di atas kapal  kripto.

Ric Edelman, pengasas Edelman Financial Engine, baru sahaja melancarkan Digital Asset Council (Majlis Aset Digital), yang mengajar penasihat kewangan mengenai sekuriti digital seperti bitcoin dan cryptocurrency lain. Beliau berkata ruang itu mengingatkan beliau tentang satu lagi pembangunan teknologi revolusioner beberapa dekad yang lalu.

“Pasaran kripto sekarang ini benar-benar seperti internet kembali 20 atau 30 tahun yang lalu. Kita harus menyedari bahwa ini hanya datang sekali sahaja dalam satu generasi dan teknologi inovatif ini membolehkan perniagaan beroperasi lebih cepat, lebih murah dengan ketelusan yang lebih besar, keselamatan yang lebih baik, dan inilah sebabnya perniagaanharus lengkapkan diri mereka dengan pembangunan teknologi blockchain,” kata Edelman kepada CNBC “ETF Edge” pada hari Isnin lalu.

Tambahnya lagi “Mata wang kripto dan teknologi blockchain boleh mempunyai aplikasi yang meluas seperti internet”. Edelman menyoroti satu kes penggunaan menarik yang sedang diapungkan – potensi token digital yang akan digunakan untuk membantu orang mencari tempat letak kereta di kawasan bandar.

“Sekiranya Jabatan Pengangkutan mengiktiraf nilai teknologi blockchain untuk menyelesaikan masalah menarik yang tidak ada kaitan dengan pergerakan wang, ini hanya menunjukkan betapa luas dan signifikannya teknologi ini,” kata Edelman.

Potensi luas untuk bitcoin, kripto lain dan teknologi blockchain juga memberikan peluang besar bagi pelabur, katanya.

“Kami kini mempunyai manfaat pengalaman. Kami tahu bagaimana internet hanya meletup dalam pertumbuhan pada tahun 1990-an,” tambah Edelman. “Di situlah kita berada hari ini – sangat awal bagi pelabur yang menyedari peluang yang tidak akan wujud 10 atau 15 tahun dari sekarang seperti sekarang seperti yang mereka ada hari ini.”

Matt Hougan, ketua pegawai pelaburan di Bitwise Asset Management, juga berkata Beliau percaya bahawa pada satu ketika pada masa akan datang setiap syarikat akan terlibat dalam kripto dan blockchain dalam beberapa cara. Sehingga itu, beliau berkata pelabur perlu mempertimbangkan apa yang ada sekarang untuk kembali.

“Salah satu kawasan pasaran yang benar-benar meletup sekarang adalah ekuiti kripto yang didagangkan secara terbuka. Terdapat sebilangan besar syarikat perlombongan kripto, terdapat bank kripto, terdapat perdagangan kripto dan syarikat pengurusan aset. Dan terdapat saluran paip besar syarikat kripto yang merancang untuk IPO pada tahun depan atau dua tahun depan,” katanya dalam segmen yang sama.

Hougan memanggil syarikat-syarikat ini sebagai salah satu “sudut kripto yang paling diabaikan -” Coinbase, platform pertukaran kripto dan salah satu ekuiti yang paling terkenal di ruang itu, yang disenaraikan di Nasdaq april lalu. Ia kini diniagakan pada kira-kira $231, di bawah harga rujukan kemudian $250.

Apa pendapat anda?

Dapatkan 36 video Panduan Lengkap langkah untuk anda memahami, mengenali dan memulakan karier anda sebagai seorang Pelabur Crypto Berjaya seperti 16 orang student kami yang sudah menjadi jutawan crypto.

Sumber : CNBC

<<< Back

error: Content is protected !!