Data baru menunjukkan pelombong Bitcoin memperoleh pendapatan 8% lebih banyak pada bulan April berbanding bulan Mac, hasil dari pemulihan harga bitcoin secara beransur-ansur.

Pelombong Bitcoin menjana pendapatan USD $412.5 juta pada bulan April berbanding USD $380.1 juta pada bulan Mac. Angka-angka tersebut berdasarkan andaian bahawa pelombong menjual pegangan bitcoin mereka dengan segera dan diambil dari harga tutup harian bitcoin.

Bitcoin Miner Revenue by Month

Seperti yang dicatat oleh Larry Cermak dari The Block dalam laporannya pada bulan April, sebagian besar pendapatan penambang pada bulan itu datang dalam bentuk subsidi ganjaran blok, yang pada masa ini berada pada 12.5 BTC per blok. Angka tersebut akan turun menjadi 6.25 BTC apabila subsidi dikurangkan pada awal minggu depan.

Bayaran transaksi – yang dibayar oleh pengguna rangkaian bitcoin untuk mendapat keutamaan dalam blok transaksi – hanya menyumbang kira-kira 1.5% daripada jumlah pendapatan yang dijana pada bulan April.

Sumber : TheBlockCrypto.com

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda, kongsikan trade ideal ini dengan rakan-rakan lain agar mereka juga mendapat manfaat.

Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

Klik juga :

👉 Ramai Yang Tidak Tahu Bitcoin Boleh Dibeli Dengan Serendah RM3

👉 Amalkan Ayat 114 Surah Al-Ma’idah, Untuk Dapatkan Rezeki Yang Tidak Putus-Putus

error: Content is protected !!