ripple

Dalam wawancara 22 Mei dengan firma undang-undang India, Nishith Desai Associates, Navin Gupta, pengarah urusan permulaan untuk wilayah Asia Selatan dan MENA, mendakwa bahawa Ripple telah menambah kira-kira 50 rakan kongsi sejak tahun lalu.

“Kami adalah salah satu syarikat blockchain terbesar di dunia, yang sedang dalam pengeluaran. Kami mempunyai sekitar 350 institusi kewangan yang menggunakan teknologi kami setiap hari, rangkaian pembayaran Ripple telah berkembang dengan pesat dan kini telag digunakan oleh kira-kira 350 institusi kewangan di seluruh dunia” katanya.

Ripple telah mengungkapkan rancangan pengembangan yang luas pada bulan Disember, dalam usahanya untuk menyaingi SWIFT sebagai cara untuk memindahkan wang melintasi sempadan. CEO Ripple, Brad Garlinghouse mengatakan matlamatnya adalah untuk mengembangkan asas pelanggannya sebanyak 30-40% pada tahun 2020.

Senarai rakan kongsi Ripple termasuk Moneygram, syarikat pemindahan wang kedua terbesar di dunia. Ripple membeli saham Moneygram pada musim panas lalu, dan firma itu kini menggunakan cryptocurrency Ripple, XRP, untuk 15% dari pemindahannya ke Mexico.

Nishith Desai Associates mengatakan bahawa perubahan terhadap perkhidmatan pengiriman wang antarabangsa yang ditawarkan oleh Ripple adalah seperti membandingkan kesan e-mel dengan perkhidmatan pengiriman pos . Dia menekankan kurangnya pengesahan transaksi, dan kos pemindahan tinggi ke luar negara yang mencirikan perkhidmatan tradisional dapat diselesaikan dengan Teknologi Ripple.

“Kami mahukan wang untuk mengubah cara maklumat seperti sekarang,” katanya.

Teknologi Ripple memungkinkan transaksi pantas antara dua bank dalam 30-60 saat sahaja, berbanding dengan cara tradisional yang kadang -kadang mengambil masa berhari, kata Desai. Ini terjadi “dengan menggunakan blockchain, mewujudkan ketelusan, menghapus kesalahan hingga hampir sifar, dan memastikan ada kepantasan dan kepastian transaksi,” tambahnya.

Ripple cepat mendapat keuntungan dari gergasi pembayaran rentas sempadan, seperti UBS dan PayPal. Pada Februari lalu, Ripple menjadi satu-satunya syarikat cryptocurrency yang tersenarai dalam 100 penyedia pembayaran rentas sempadan teratas oleh penyedia data kewangan FXC Intelligence.

Tetapi perjalanan Ripple masih panjang jika ingin menyaingi SWIFT. Kira-kira 10,000 institusi kewangan dunia menggunakan SWIFT (mungkin kerana SWIFT telah 47 tahun berada dalam dunia kewangan sejak 1973)

Tetapi Rome tidak dibina dalam sehari – gergasi pembayaran SWIFT mengambil masa 47 tahun untuk menjadi sistem antarabangsa yang paling terkenal di dunia.

Bolehkah Ripple melakukannya lebih cepat?

Luno

Komen Admin

Jika SWIFT mengambil masa 47 tahun untuk menjadi gergasi penyedia pembayaran rentas sempadan, Ripple pun suatu hari nanti boleh menjadi gergasi juga dengan teknologi Blockchain yang ada di dalam Ripple.

Hari ini nilai 1 Ripple tidak sampai pun RM1, cuba bayangkan berapakah nilai 1 Ripple 20 tahun akan datang apabila makin banyak institusi kewangan menggunapakai Teknologi Ripple dalam urusniaga mereka mengantikan cara tradisional SWIFT yang lambat ini?

Saya sendiri sudah mula mengumpul Ripple sejak 2017 semasa harga RM0.12

Anda bagaimana? Jika berminat untuk setup Portfolio Ripple, boleh hubungi Admin

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda, kongsikan trade ideal ini dengan rakan-rakan lain agar mereka juga mendapat manfaat.

Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

Penafian :
Ini bukanlah nasihat pelaburan, perniagaan mahupun kewangan, hanya sekadar perkongsian pendapat peribadi admin dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan/kewangan. Nazrich Wealth Consult tidak bertanggungjawap diatas sebarang keuntungan dan kerugian portfolio anda,’Crypto’ adalah suatu aset pelaburan yang berisiko tinggi. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat, tidak berhutang dan hanya menggunakan sumber kewangan yang anda sanggup rugi apabila anda berdagang.

Ikuti kami di : Telegram | Facebook Page | Facebook Group | Instagram

Klik juga :

👉 Ramai Yang Tidak Tahu Bitcoin Boleh Dibeli Dengan Serendah RM3

👉 Kenapa Setiap Trader Forex Perlu Tahu Luminous Daily Roadmap (LDR)

👉 Amalkan Ayat 114 Surah Al-Ma’idah, Untuk Dapatkan Rezeki Yang Tidak Putus-Putus

error: Content is protected !!