2 minit bacaan

Cardano (ADA) telah mengalami kenaikan harga yang berterusan, membuat breakout dan ATH baru lebih dari $2. Kredit untuk kenaikan harga ini berlaku disebabkan perkembangan baru-baru ini dalam coin tersebut, termasuk pengenalan berperingkat Alonzo fork. Harga ADA kemungkinan akan meningkat lebih jauh apabila hard fork dan smart contract Alonzo hampir tiba.

Analisis Harga Semasa Cardano

Buat pertama kalinya dalam sejarah Cardano, coin ADA telah mencecah harga $2.08. ADA terus meningkat. Data tujuh hari terakhir menunjukkan bahawa harga coin tersebut meningkat lebih dari 50% dan meningkat 15% dalam 24 jam.

Sebelum breakout ke $2.08, tahap resistance Cardano berada di sekitar $1.75, kemudian di $2. Sekarang, coin tersebut telah melepasi kedua-dua tahap resistance, dan rintangan baru sekarang boleh berada pada paras $2.20. Volume dagangan semasa dan aktiviti membeli semasa menunjukkan bahawa $ADA semakin mendapat kepercayaan pengguna.

Sekiranya harga terlampau tinggi, pelabur boleh kehilangan keyakinan dan kemungkinan takut melabur kerana risiko yang tinggi. Pada ketika itu, Cardano dapat melihat penurunan volume dagangan, yang membawa kepada aliran menurun ke bawah paras resistance sebelumnya dan mungkin lebih jauh. Walau bagaimanapun, aliran menurun kurang berkemungkinan untuk berlaku.

Baca juga: Apa Itu Ethereum London Hard Fork?

Ramalan Harga Selepas Alonzo

Harga mata wang Cardano kemungkinan meningkat lebih jauh, terutamanya ketika pelancaran smart contract semakin hampir. Peningkatan ADA yang berterusan bermula pertengahan bulan Julai dan kemungkinan besar disebabkan oleh hard fork yang akan datang. Pakar sebelum ini meramalkan bahawa coin tersebut dapat meningkat dan melepasi resistance jangka panjang $3 setelah hard fork.

Namun, dengan perkembangan terkini, terutamanya penembusan ke $2.08, kemungkinan ADA dapat mencapai $2.53 hanya beberapa hari sebelum Alonzo hard fork sepenuhnya. Selepas Alonzo hard fork, harganya boleh meningkat sehingga harga ramalan lima tahun untuk coin ini. Beberapa penganalisis baru-baru ini mengkaji ramalan jangka panjang coin ini, dan kebanyakan penganalisis bersetuju bahawa harga Cardano boleh berada di antara $3 hingga $5.

Baru-baru ini, tindakan yang mengikuti Ethereum melancarkan London hard fork semestinya memberi harapan kepada pelabur Cardano untuk masa yang lebih baik. ADA boleh mengikuti kursus ini dan kemungkinan melepasi rintangan jangka panjang $5 kerana aktiviti akan meningkat di ekosistem Cardano. Banyak platform analisis meramalkan bahawa ADA dapat mencapai $5 dan $10 dalam 5 hingga 10 tahun. Namun, setelah smart contract tersedia, ADA dapat melampaui $10 seawal 2025.

Alonzo Hard Fork

Pelancaran penuh Alonzo hard fork adalah salah satu acara yang paling dinantikan di dunia kripto. Pelabur Cardano secara eksplisit akan mendapat keuntungan besar, terutama dengan peningkatan lalu lintas rangkaian yang disebabkan oleh pembangunanan Defi.

Dalam jangka masa panjang, mungkin 5 hingga 10 tahun, peminat kripto harus menjangkakan untuk melihat kenaikan harga dalam coin Cardano, kemungkinan mencecah $20 atau bahkan $50. Namun, semua ini bergantung pada tahap kejayaan smart contract yang diberikan oleh Alonzo hard fork.

Sumber daripada btcmanager, coinmarketcap dan mycryptoversity

Dapatkan 36 video Panduan Lengkap langkah untuk anda memahami, mengenali dan memulakan karier anda sebagai seorang Coiner berjaya seperti 16 orang student kami yang sudah menjadi jutawan crypto.

error: Content is protected !!