RIPPLE MENJADI SALAH SATU SYARIKAT YANG BERKEMBANG PANTAS

Ripple, sebuah syarikat blockchain Amerika yang memfokuskan diri pada teknologi pembayaran, telah diakui sebagai salah satu syarikat yang berkembang pesat di Amerika Syarikat oleh sebuah majalah perniagaan utama Amerika, Inc.

Dari 5,000 syarikat yang diprofilkan, syarikat yang berafiliasi dengan token XRP menduduki tempat ke-123 di hadapan beberapa syarikat berasaskan blockchain lain. Kedudukan tinggi ini diperoleh berdasarkan anggaran majalah bahawa syarikat itu menyaksikan pertumbuhan 3,039% dalam tiga tahun terakhir.

Walaupun senarai itu didahului oleh startup privasi OneTrust, syarikat blockchain lain yang diperingkat oleh Inc. termasuk BitPay, penyedia perkhidmatan pembayaran cryptocurrency yang muncul di tempat ke-1519.

Seperti yang dilaporkan sebelumnya, pertumbuhan Ripple mengambil lonjakan baru pada Q2 2020, ketika seluruh dunia mengalami pandemik COVID-19 global. Berdasarkan laporan penghasilan Q2, Ripple mencatat kenaikan 18x ganda dalam penjualan XRPnya pada USD 32.55 juta untuk suku tersebut, berbanding USD 1.75 juta yang dicatatkan pada suku pertama. Ripple mengaitkan pertumbuhan ini dengan peningkatan perlindungan daripada institusi kewangan yang bergantung pada rangkaian pembayarannya RippleNet.

Ketua Pegawai Eksekutif, Brad Garlinghouse menyatakan pada bulan Mac bahawa keuntungan syarikat didorong oleh peruntukan perisiannya dan juga penjualan duit coin XRP.

Beberapa hari yang lalu, Garlinghouse menyatakan bahawa syarikat itu tidak mempunyai rancangan untuk ‘mengatur semula’ strateginya, dengan melihat bahawa produknya mendapat daya tarikan kerana ODL (produk yang menggunakan XRP) telah menyumbang lebih dari USD 2mil dalam transaksi hingga kini.

Harga XRP pada masa ini (13:56 UTC) USD 0,30, telah turun 2% dalam 24 jam terakhir. Duit syiling ini telah menyaksikan kenaikan hampir 5% dalam seminggu yang lalu. Permodalan pasarannya adalah USD 13.84 bilion, menjadikan XRP mata wang digital ketiga terbesar didalam pasaran crypto dunia.

Apa pendapat anda?
Tinggalkan komen anda di bawah ini, kami sedia mendengar komen anda.

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda, kongsikan trade ideal ini dengan rakan-rakan lain agar mereka juga mendapat manfaat.

Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

.

Jika anda ingin mengikuti perkembangan semasa Crypto, boleh ke Telegram Channel Nattas Bitcoin & Crypto Community atau jika mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan Crypto atau ingin belajar mengenai Crypto, boleh lah hubungi admin.

Saya doakan semoga anda menjadi seorang Coiner yang berjaya suatu hari nanti, Insya Allah.

Klik juga :

error: Content is protected !!