Cardano (ADA) dalam peringkat awal bekerjasama dengan kerajaan yang lain, tetapi negara mana yang terlibat?

Akhir April yang lepas menyaksikan pemaju Cardano Input-Output Global (IOG) mengumumkan perjanjian kerjasama yang signifikan dengan kerajaan Ethiopia dan Tanzania.

Tetapi menurut Pengarah Operasi Afrika IOG, John O’Connor, satu lagi perjanjian penting sedang dijalankan. Seperti ikatan Tanzania, ini mungkin akan menjalin kerjasama antara pemerintah daerah dan sektor swasta, dengan teknologi IOG menguatkan lagi kerjasama.

Fokus perjanjian Tanzania adalah untuk membina infrastruktur berskala bersama dengan World Mobile. Projek ini bertujuan untuk menyediakan akses internet mudah alih ke Tanzania dan juga menawarkan identiti digital untuk menjadi asas kepada pembangunan sosio-ekonomi.

 

Penambahan 1 juta pengguna akan datang dalam rangkaian Cardano

Awal bulan ini, O’Connor tweet mengenai membawa 1 juta pengguna tambahan ke ekosistem Cardano. 

Ketika disoal mengenai spesifik perjanjian ini dalam wawancara baru-baru ini, O’Connor menolak soalan tersebut. Sebagai gantinya, dia mengatakan bahawa ia adalah idea yang buruk kerana akan memberi tekanan pada dirinya untuk menerangkan dengan terperinci sebelum menandatangani kontrak.

Walau bagaimanapun, O’Connor ada sebut tentang pelancaran Alonzo Smart Contract yang akan datang, dan bagaimana perjanjian ini akan menambah manfaat terutama berkaitan dengan pinjaman mikro dan pinjaman bercagaran.

“Apa yang akan saya katakan adalah bahawa akhirnya Smart Contract ini akan keluar, dan sangat berminat untuk memastikan kami membina alat yang tepat untuk aplikasi pengiriman wang dan aplikasi di sekitar kewangan terbuka,” katanya.

Istilah kewangan terbuka adalah berkaitan dengan penggunaan Open API yang membolehkan pemaju pihak ketiga membina aplikasi dan perkhidmatan di sekitar kerangka kewangan.

KPMG mencadangkan kewangan terbuka berpotensi mengubah sektor perkhidmatan kewangan. Mereka mengatakan ia menawarkan beberapa kelebihan dengan memperluas akses kepada nasihat dan sokongan dalam proses membuat keputusan. Pada gilirannya, ini dapat mendorong inovasi, pengembangan perkhidmatan baru, meningkatkan permintaan, dan juga menambah perniagaan.

Ketika ini masih diperingkat awal

Connor menyentuh kepercayaan umum mengenai penggunaan teknologi blockchain secara besar-besaran. Maksudnya, titik permulaan besar akan datang apabila orang tidak tahu bahawa mereka menggunakannya.

Setahun ke hadapan, anda tidak menyedarinya, tetapi Cardano boleh menjadi sokongan sistem keewangan untuk perniagaan besar ini, dan pelanggan tidak akan tahu.”

Ketika bercakap banyak tentang perjanjian Afrika yang baru, O’Connor mendedahkan bahawa ia masih diperingkat awal, dari sudut isi kandungan perjanjian dalam fasa penyelidikan.

“Kebanyakkan idea saya adalah untuk memastikan bahawa kita memahami permulaan ini dan industri ini bekerjasama dengan rakan kongsi peringkat teratas.”

Sama saja, berita itu pasti merupakan langkah penting lain dalam memperluas Cardano sebagai rangkaian blockchain peringkat global.

Spekulasi semakin meningkat di negara mana yang berkaitan, dan juga titik-titik yang lebih baik mengenai bagaimana Smart Contract akan digunakan. Buat masa ini, komuniti yang ramai menunggu maklumat lebih lanjut.

So, sekarang belum terlambat lagi untuk anda memiliki aset digital seperti ADA sebab kita masih di fasa awal pergerakan dunia kripto. Paling penting jangan sampai beli di harga puncak Gunung Everest. Ok, jumpe lagi gaiss di artikel lain.

 

Sumber artikel: cryptoslate.com

 

<<< Back

 

error: Content is protected !!