Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada followers Mycryptoversity yang dirahmati Allah. Dalam segmen kripto kali ini saya akan berkongsi berkenaan Solana dan rantaian blok lain mungkin mendapat bahagian pasaran dari Ethereum dari masa ke masa.

 

Rantaian blok Solana boleh menjadi “Visa ekosistem aset digital” kerana ia memberi tumpuan kepada skalabiliti, yuran transaksi yang rendah dan kemudahan penggunaan, Bank of America memberitahu pelanggan dalam nota penyelidikan selepas menjadi tuan rumah ahli Yayasan Solana Lily Liu.

Solana telah mengalami penerimaan yang kukuh sejak dilancarkan pada tahun 2020. Ia telah menyelesaikan lebih daripada 50 bilion transaksi (Visa, gergasi pembayaran global, memproses 164.7 bilion transaksi pada tahun berakhir 30 Sept), mempunyai lebih daripada $ 11 bilion dalam jumlah nilai terkunci dan telah digunakan untuk melombong lebih daripada 5.7 juta token tidak kulat (NFT), penganalisis Alkesh Shah menulis dalam nota yang diterbitkan Selasa. Solana dioptimumkan untuk kes penggunaan pengguna seperti pembayaran mikro dan permainan, kata bank itu.

“Solana mengutamakan skalabiliti, tetapi rantaian blok yang agak kurang berpusat dan selamat mempunyai pertukaran, digambarkan oleh beberapa isu prestasi rangkaian sejak penubuhannya,” kata Shah. “Ethereum juga mengutamakan desentralisasi dan keselamatan, tetapi dengan mengorbankan skalabiliti, yang telah menyebabkan tempoh kesesakan rangkaian dan yuran transaksi yang kadang-kadang lebih besar daripada nilai transaksi yang dihantar.”

Bank of America berkata Solana dan blockchain lain boleh merebut bahagian pasaran dari Ethereum dari masa ke masa, dan akan mula membezakan diri mereka melalui penggunaan pengguna dan kepentingan pemaju.

Sumber : Coindesk

Dapatkan 36 video Panduan Lengkap langkah untuk anda memahami, mengenali dan memulakan karier anda sebagai seorang Pelabur Crypto Berjaya seperti 16 orang student kami yang sudah menjadi jutawan crypto.

error: Content is protected !!