Yayasan VeChain telah mengumumkan kerjasama dengan Shopping.io, platform e-commerce dengan skop antarabangsa yang telah mengintegrasikan pembayaran crypto. Mulai hari ini 9 Julai, pengguna boleh menggunakan token VET untuk membeli di Amazon, eBay, Walmart, dan Etsy.

Sebagai tambahan, pemegang VeChain (VET) juga boleh mendapatkan potongan harga sebanyak 2% untuk semua item sama ada barangan elektronik, barangan baru, barang kegunaan harian dan banyak lagi. Potongan harga akan tersedia untuk dua minggu akan datang mulai hari ini. Arbel Arif, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Shopping.io telah mengumumkan kerjasama syarikat tersebut dengan VeChain.

“Kerjasama dengan VeChain adalah pencapaian yang sangat besar untuk Shopping.io kerana komuniti mereka yang bersemangat dan panjang umur di ruang tersebut. Kami teruja untuk melihat apa lagi masa depan yang mungkin dapat dicapai melalui kerjasama ini,” ujar Arbel Arif.

Platform ‘onboarding’ crypto ini adalah antara sebilangan kecil yang membolehkan penggunanya menggunakan kriptokurrensi mereka untuk membeli-belah dalam talian. Selain VET, Shopping.io juga menawarkan “ratusan token berbeza” kepada para penggunanya.

Platform ini mempunyai dua token asli yang dipanggil $ SPI dan $ GSPI. Ianya dapat digunakan semasa membeli untuk menerima lebih banyak diskaun.

VeChain (VET) Melangkah Ke Tahap Lebih Tinggi Kerana Mendapat Lebih Keyakinan Dari Negara China

Yayasan VeChain telah mengumumkan kerjasama penting baru-baru ini. Ini termasuk e-dagang, alam sekitar, dan sektor lain. Organisasi ini merupakan sebahagian daripada Sidang Kemuncak Keselamatan Makanan dari China Animal Health and Food Safety Alliance (CAFA) pada 7 Julai 2021.

 Organisasi ini terdiri daripada beberapa nama terbesar di sektor ini, seperti Starbucks, Unilever China, Mars China, YumChina, Cargill dan banyak lagi seperti yang dilihat di bawah:

VeChain adalah satu-satunya penyedia blockchain awam untuk kerjasama ini. Semasa Sidang Kemuncak, yayasan itu menyatakan bahawa :

(…) Potensi radikal kebolehkesanan pertanian untuk menghubungkan dan mengubah keseluruhan rantai nilai, dari pengeluar hingga pelanggan & badan pemerintah.

CAFA beroperasi secara langsung di bawah institusi kerajaan yang dinamakan Perikatan Inovasi Teknologi Sains Pertanian Nasional China. Diasaskan oleh Kementerian Pertanian Republik Rakyat China, penyertaan VeChain dalam sidang kemuncak itu menunjukkan betapa pentingnya platform ini dalam negara gergasi Asia tersebut.

Perikatan itu telah berusaha untuk membangun sistem yang dapat dikesan dengan memanfaatkan teknologi blockchain. Anggota inisiatif ini akan dapat log, berkongsi, dan mengamankan data di blockchain VeChainThor. Ini akan meningkatkan lagi kepercayaan antara pengguna dan syarikat.

Pada masa penulisan, VET diperdagangkan pada $ 0.07 dan mengikuti sentimen umum di pasaran. Ianya mencatatkan penyusutan nilai dalam carta 7-hari sebanyak (-11-1%) dan 30-hari sebanyak (-33.1%).

SUMBER : https://www.newsbtc.com

<<< BACK

error: Content is protected !!