Pegawai kerajaan merangkumi pemimpin daerah Huangpu, Changning dan Shanghai. Menurut VET, mereka merancang untuk membincangkan kemungkinan perkongsian transformatif.

Kerajaan China sangat lantang tidak menyukai perdagangan dan perlombongan cryptocurrency akhir-akhir ini, tetapi dalam masa yang sama mereka menyukai terhadap teknologi Blockchain.

Negara China baru-baru ini melarang perlombongan Bitcoin dan cryptocurrency lain. Walau bagaimanapun, pegawai kerajaan China baru-baru ini mengunjungi platform Blockchain VeChain (VET / USD), dan mereka memuji teknologinya.

Kemungkinan perkongsian transformatif ini adalah bukan lagi rahsia bahawa China telah mengutamakan teknologi blockchain dan pelancaran mata wang digital bank pusatnya (CBDC). Walau bagaimanapun, negara ini menentang pertumbuhan Bitcoin (BTC / USD) dan cryptocurrency lain kerana mempunyai risiko yang tinggi.

Yayasan VeChain menyatakan bahawa pegawai dari tiga daerah di China mengunjungi pejabatnya di Singapura. Pegawai tersebut termasuk pemimpin Huangpu, Changning dan daerah Shanghai. Menurut syarikat itu, mereka merancang untuk membincangkan kemungkinan membuat perkongsian transformatif antara mereka.

Blockchain VeChain telah siap sedia memberi servis kepada komuniti, perniagaan, pemerintah dan banyak lagi,” kata jaringan itu.

Syarikat itu menyatakan bahawa ia bersedia untuk melayani lebih banyak perniagaan, kerajaan dan komuniti. Menurut laporan itu, para pegawai kerajaan yang hadir menyatakan kepercayaan mereka bahawa teknologi blockchain mempunyai peranan penting di masa depan ekonomi digital.

Pegawai tersebut juga menyatakan kekaguman mereka terhadap teknologi tersebut dan mengesahkan arah pengembangan perniagaan teknologi VeChain.

Potensi pertumbuhan untuk VeChain dengan pengiktirafan ini, menurut firma itu, dapat membantu VeChain berkembang dengan lebih pesat lagi dalam teknologi ini.

Adalah lebih penting lagi bahawa China mempunyai populasi terbesar dan ekonomi kedua terbesar di dunia malah ia juga dijangka menjadi ekonomi terbesar di dunia.

Dengan penggunaan Vechain di China akan menjadikan ia sebagai blockchain terbesar di dunia berdasarkan ukuran pasaran yang dapat dikendalikannya.

Berita ini dapat meningkatkan operasi dan pangkalan pelanggan VeChain. Platform ini sudah mempunyai 1 juta akaun dan hanya baru berusia tiga tahun sahaja.

sumber artikel : explica.co

sumber gambar : google image

error: Content is protected !!