Wall Street Membeli Bitcoin (BTC) di Blistering Pace Walaupun Diberi Amaran Oleh Goldman Sachs

Data baru menunjukkan pelabur institusi membeli Bitcoin (BTC) pada kadar yang luar biasa.

Penyelidik pasaran Kevin Rooke sedang mengesan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), yang memberikan cara selamat kepada pelabur institusi untuk mendapatkan pendedahan kepada BTC tanpa harus membeli aset pendasar itu sendiri.

GBTC yang disokong sepenuhnya oleh kripto Bitcoin sebenar, dan menurut Rooke, kadar Grayscale membeli BTC kini mengatasi penawaran baru cryptocurrency terkemuka.

“Grayscale’s Bitcoin Trust bought 18,910 Bitcoins since the halving. Only 12,337 Bitcoins have been mined since the halving.”

Merujuk laporan baru dari Goldman Sachs yang menyimpulkan bahawa Bitcoin bukanlah kelas aset atau pelaburan yang boleh dilaksanakan, ini komen Rooke,

“Wall Street wants Bitcoin, and they don’t care what Goldman Sachs has to say.”

Bahagian pengurusan pengguna dan pelaburan firma Goldman Sachs menyebutkan ketidakstabilan cryptocurrency sebagai alasan utama para pelabur harus menghindari BTC, walaupun hakikat bahawa pulangan Bitcoin dalam dekad yang lalu jauh melebihi kelas aset lain dengan margin yang luas.

Walau bagaimana pun analisis Goldman Sachs ini mencetuskan kritikan teruk dari para pemimpin dan pelabur kripto yang menyebut aspek laporan itu sebagai hipokrit, tidak mengikut konteks dan ketinggalan zaman.

Menurut laporan Q1 Grayscale untuk tahun 2020, 88% daripada semua pelaburan dalam penawaran crypto syarikat berasal dari pelabur institusi, yang dikuasai oleh dana lindung nilai berbanding dengan Q1 2019 (73%) dan Q1 2018 (66%)

Rujuk Di Sini >>

Komen Admin Berkenaan Laporan Goldman Sachs

Saya juga turut mengkritik laporan Goldman Sachs, bagi saya ia lebih kepada spekulasi sama seperti kenyataan JP Morgan 3 tahun lalu semasa mereka kita mempunyai pegangan Bitcoin, JP Morgan bermatian matian kata Bitcoin is a Fraud, Bitcoin Satu Penipuan (rujuk : https://www.theguardian.com/technology/2017/sep/13/bitcoin-fraud-jp-morgan-cryptocurrency-drug-dealers) Maka ramai lah Coiner jual Bitcoin dan menyebabkan situasi Panic Selling, harga Bitcoin jatuh dari Rm80,000 ke Rm14,000 dan mereka dalam diam tunggu kat bawah kutip kumpul Bitcoin. 2020, mereka kini memilik sejumlah besar Bitcoin, mereka sedia terima pembukaan akaun Bitcoin (rujuk : https://www.wsj.com/articles/jpmorgan-extends-banking-services-to-bitcoin-exchanges-11589281201?redirect=amp#click=https://t.co/rAWTvg2zL3 )

Saya melihat game Goldman Sachs yang tertinggal keretapi ini pun sama juga macam JP Morgan 3 tahun lalu. Kenapa saya cakap macam ni? Ini adalah berdasarkan laporan Grayscale Menunjukkan Peningkatan Kadar Menguasaan Pelabur Institusi Dalam Pasaran Bitcoin sejak dari 2018 hingga Q1, 2020 adalah dari 66% kepada 83%

Ini adalah pendapat peribadi admin dan tidak boleh di anggap sebagai nasihat kewangan / pelaburan.

Sumber Asal : https://dailyhodl.com/2020/05/28/wall-street-buying-bitcoin-btc-at-blistering-pace-despite-warning-from-goldman-sachs/

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda, kongsikan trade ideal ini dengan rakan-rakan lain agar mereka juga mendapat manfaat.

Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan, maka ia (orang yang menunjukkannya) akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya. [HR Muslim, 3509].

Penafian :
Ini bukanlah nasihat pelaburan, perniagaan mahupun kewangan, hanya sekadar perkongsian pendapat peribadi admin dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan/kewangan. Nazrich Wealth Consult tidak bertanggungjawap diatas sebarang keuntungan dan kerugian portfolio anda,’Crypto’ adalah suatu aset pelaburan yang berisiko tinggi. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat, tidak berhutang dan hanya menggunakan sumber kewangan yang anda sanggup rugi apabila anda berdagang.

Ikuti kami di : Telegram | Facebook Page | Facebook Group | Instagram

Klik juga :

👉 Ramai Yang Tidak Tahu Bitcoin Boleh Dibeli Dengan Serendah RM3

👉 Kenapa Setiap Trader Forex Perlu Tahu Luminous Daily Roadmap (LDR)

👉 Amalkan Ayat 114 Surah Al-Ma’idah, Untuk Dapatkan Rezeki Yang Tidak Putus-Putus

error: Content is protected !!