Akhirnya lepas Pembenci Bitcoin dan juga pelabur hartanah yang tersohor, Robert Kiyosaki bertukar ke mazhab Bitcoin & Crypto, kini Warren Buffett pula mengikut jejak langkah melabur di bank digital yang menawarkan ETF Bitcoin kepada pelanggannya..

Seperti yang dilaporkan oleh CNBC, Warren Buffett’s Berkshire Hathaway telah melabur setengah bilion USD ke dalam bank digital Brazil Nubank, yang pertama kali muncul di senarai CNBC Disruptor 50 pada tahun 2021.

Yang peliknya di sini ialah Nubank telah memperoleh syarikat broker Easynvest dan bersama-sama,kedua-dua firma kewangan ini merancang untuk menawarkan pelaburan kepada pelanggan mereka dalam Bitcoin ETF.

Nubank dan Easynvest telah melakukan rundingan sejak musim gugur 2020 dan pemerolehan akan dilakukan akhir tahun ini.

Warren Buffett adalah pembenci Bitcoin yang terkenal dan jangka panjang. Dalam salah satu wawancara beberapa tahun yang lalu, dia menyebut Bitcoin sebagai “racun tikus kuadrat.” ..tapi sekrang dia plak yang jual racun tikus tu..kekeke

Tu la, jangan sombong sangat mentang mentang la kita kaya raya, lejen sepanjang zaman..senang senang kita nak kutuk, nak memusuhi teknologi atau benda yang kita tak faham sedangkan teknologi itu sesuai dengan peredaran zaman, hanya kita saja yang ketinggalan zaman.

Walaupun beliau tidak melabur dalam Bitcoin, tapi sebelah kaki beliau sudah masuk ke dunia Bitcoin..betul tak?

“Terima kasih byk Cikgu Mayee atas perkongsian ilmu utk kelas semalam. Pada saya kelas semalam pengisiannya sgt menyeluruh. Cikgu cover dari basic blockchain itu sendiri, basic cryptocurrency, pemilihan coin/token, portfolio setup hingga kepada penggunaan exchange dan wallet. Pada saya turutan topik yg cikgu kongsikan sepanjang kelas juga amat tersusun. Cikgu Mayee punya pengalaman luas dlm bidang investment dan trading berdasarkan kpd cara penyampaian ilmu dan latar belakang kerjaya cikgu sblm ini. Saya yakin kita tak salah memilih guru. Sekali lagi saya nak ucap terima kasih kpd Cikgu Mayee. Semoga kita semua dpt sama2 manfaatkan ilmu yg cikgu kongsikan semalam dan berjaya dlm pelaburan crypto 😊

Salha MSaid

Sumber : utoday
<<< Back

error: Content is protected !!